Mondd úgy, hogy eljusson az üzeneted a másikhoz!


NYITOTT TRÉNING

Helyszín

Hamarosan

Időpont

Hamarosan

Időtartam

Hamarosan

Előadó

Völgyi Zoltán

Leírás

Munkavállalóknak és magánszemélyeknek egyaránt, ha úgy érzik, konfliktuskezelési készségük fejleszthető és szeretnék elsajátítani a hatékony kommunikáció eszközeit.

Az emberek többsége a konfliktus szó kapcsán negatív érzésekre asszociál. Ennek oka általában a konfliktusban kialakuló személyközi kapcsolat jellegében keresendő, mivel a helyzetre adott válaszaink többnyire a kapcsolatból eredő érzelmi szabályozottságot mutatnak.
Az érzelmi meghatározottságot mutató párbeszédek többnyire nem a konfliktus okára, hanem a személyek közötti viszonyra vonatkoznak. A meghirdetett tréning célja, hogy az érzelmi válaszok megjelenését tudatosítsuk és az asszertív kommunikációs technika gyakorlásával ezek kommunikációt módosító hatását lecsökkentsük.

 

Cél, eredmény:

A tréning alkalmával a résztvevők megismerik az érzelem szerepét a kommunikációban, képessé válnak felismerni a berögzült konfliktuskezelési stílusukat, ezáltal nyitottabbá válnak a hatékony, problémaorientált megközelítésre. Ezenkívül olyan kommunikációs paneleket ismernek meg és rögzítenek, melyek hatékonyabbá teszik a személyközi kommunikációt.

 • A konfliktus és a kommunikáció összefüggései
  A konfliktusok jelentős része kommunikációs problémákból adódik, ennek tudatosítása az első lépés a megoldás felé.
 • A közlés a közlő és a probléma
  Az említett három tényezőt összefüggéseiben vizsgálva jutunk közelebb az asszertív kommunikáció lényegéhez, amikor az egyensúly megbomlik, abban az esetben nem beszélhetünk hatékonyságról.
 • Az érzelmek és a racionalitás viszonya
  Döntéseinkben, viselkedésünkben a racionalitást gondoljuk meghatározó jellegűnek, azonban a túlzott érzelmi bevonódás az esetek többségében blokkolja a racionalitást.
 • Mit mondjak és hogyan mondjam?
  Rendkívül fontos a verbális és nemverbális közlések összhangja, tehát nem csak a közlés lényege, hanem annak az átadási formája, stílusa is meghatározó, és egyben tanulható is.
 • Asszertív panelek
  Az asszertív közlés megtanulása bizonyos formulák beépítését jelenti, melyek feszült helyzetekben is eszünkbe jutnak

Jelentkezzen tréningünkre!


  vagy érdeklődjön telefonon:

  +36 1 345 0301

  RÓLUNK

  Ismerjen meg minket!

  0
  Engedélyezett program
  0
  +
  Partnercég
  0
  +
  Tréningnap
  0
  +
  Résztvevő